Strasznie pyszne: 7 przepisów na halloweenowe przekąski
Halloween to nie tylko kostiumy, dynie i duchy – to też świetna okazja, by pobawić się w kuchni! Jeśli planujesz imprezę lub rodzinny wieczór z dreszczykiem, mam dla Ciebie 7 prostych i efektownych przepisów, które zachwycą zarówno dzieci, jak i dorosłych. Wszystkie są szybkie, łatwe i nie wymagają kulinarnego czarowania
„Paluchy wiedźmy” z ciasta francuskiego
Składniki:
-
1 opakowanie ciasta francuskiego
-
migdały (na paznokcie)
-
ketchup lub sos pomidorowy
-
jajko do posmarowania
Mini pizze-duchy
Składniki:
-
gotowe ciasto na pizzę lub tortilla
-
sos pomidorowy
-
ser mozzarella
-
oliwki (na oczy)
Pajączki na krakersach
Składniki:
-
krakersy
-
serek śmietankowy lub hummus
-
paluszki
-
oliwki
Krwawe jajka
Składniki:
-
jajka ugotowane na twardo
-
barwnik spożywczy czerwony lub sok z buraka
-
majonez lub pasta jajeczna
Mumie z parówek
Składniki:
-
parówki
-
ciasto francuskie lub drożdżowe
-
ketchup
Dip z pajęczyną
Składniki:
-
guacamole lub pasta z fasoli
-
śmietana
-
nachos
Słodkie duchy z pianek marshmallow
Składniki:
-
pianki marshmallow
-
biała czekolada
-
czekoladowe kropelki lub pisak cukierniczy
Halloween to idealna okazja, by połączyć zabawę z kreatywnością w kuchni. Nie musisz być mistrzem cukiernictwa – wystarczy odrobina wyobraźni i kilka prostych składników. Niech Twoje przekąski będą strasznie pyszne i pysznie straszne!
Komentarze
Prześlij komentarz
Komentując wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych, które są między innymi wykorzystywane w analizie statystyk poprzez Google Analytics.